13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis: România este dispusă să sprijine preşedinţia finlandeză a Consiliului UE

Klaus Iohannis: România este dispusă să sprijine preşedinţia finlandeză a Consiliului UE

Șeful statului i-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi de Malta, Roberto Musneci, pe ambasadorul agreat al Republicii Coreea, Kim Yong-Ho, pe ambasadorul agreat al Bosniei şi Herţegovinei, Slavia Ceranic, şi pe ambasadorul agreat al Republicii Finlanda, Marjut Akola.

În cadrul întrevederii avute cu ambasadorul Finlandei, Iohannis a salutat caracterul foarte bun al relaţiilor bilaterale şi a subliniat dorinţa de aprofundare a cooperării la nivel economic şi sectorial, în special în domeniul educaţiei, cât şi dispoziţia României de a sprijini preşedinţia finlandeză a Consiliului UE.

,,Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat interesul, împărtăşit de doamna ambasador, de a menţine constant dialogul pe perioada deţinerii de către Finlanda a preşedinţiei Consiliului UE, în contextul convergenţei de vederi pe o serie de dosare europene şi al continuităţii agendei comune de priorităţi, exprimând disponibilitatea României de a sprijini preşedinţia finlandeză. Ambasadorul Marjut Akola a apreciat în mod deosebit rezultatele înregistrate de România în exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă