4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKovesi va lucra la Parchetul General

Kovesi va lucra la Parchetul General

„Urmare a deciziei Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi după revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcţia procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu data de 11 iulie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), remis miercuri.

Laura Codruţa Kovesi va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020, „aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, mai arată Parchetul General.

 

Inițial, Lazăr anunțase că fosta șefă a DNA va lucra DIICOT la Sibiu

Ordinul semnat de Augustin Lazăr vine în condiţiile în care Secţia pentru procurori a CSM decisese anterior să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, după ce a fost revocată de la conducerea DNA. 

Augustin Lazăr a declarat miercuri, la sediul CSM, unde se discută continuarea activităţii fostei şefe a DNA, că procurorii sunt îngrijoraţi în legătură cu situaţia generată, care este una sensibilă, însă asta nu-i împiedică să apere în continuare ordinea de drept.

„Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi trebuie puse în executare. Procurorii sunt îngrijoraţi în legătură cu situaţia care s-a generat, dar această îngrijorare nu-i împiedică să-şi îndeplinească rolul pe care-l au pentru apărarea ordinii de drept. Este o situaţie sensibilă pe care o vedem în jurul nostru, nu trebuie să o descriu eu. Azi, Secţia pentru procurori va decide unde-şi va desfăşura activitatea (Laura Codruţa Kovesi n.r.). În continuare, vom vedea un procuror cu nivel de experienţă considerabilă în DNA.”, a declarat procurorul general.

Augustin Lazăr a mai subliniat că viitorul procuror-şef al DNA va avea o misiune sensibilă.

„Viitorul procuror-şef DNA va avea o misiune sensibilă care-l va provoca să-şi arate nivelul de expertiză şi contribuţia pe care o poate aduce la creşterea încrederii în instituţie. (…) Este o situaţie sensibilă în care procurorii sunt îngrijoraţi de ce va urma”, a mai spus procurorul general Augustin Lazăr.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă