Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La sfârșitul lunii septembrie va fi deschis traficul rutier pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva

La sfârșitul lunii septembrie va fi deschis traficul rutier pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a declarat că lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva va fi deschis traficului rutier la finalul lunii septembrie, ne spune News

Rl online 0 comentarii

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Deva, că la finalul lunii septembrie va fi deschis circulaţiei rutiere Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, fără a avansa o dată exactă.

”Lotul de autostradă la finalul lunii septembrie va fi dat în traffc”, a declarat Cuc.

Ministrul Transporturilor a criticat Asociaţia Pro Infrastructura despre care a spus că ” să se hotărască mai întâi ce vor”.

”Pro Infrastructura spunea ca sunt probleme grave pe lotul acela, acum spune că este un lot care poate fi deschis. Pro Infrastructura să se hotărască mai întâi ce vor, dar în momentul de faţă noi trebuie să ne asigurăm că o autostradă, când o dăm în folosinţă, nu începem să pompăm bani pentru mentenanţă şi pentru întreţinere sau pentru remedieri care apar în exploatare a doua zi. În acest sens, s-au dispus nişte măsuri de către Compania de Autostrăzi, nu de către ministru”, a spus ministrul.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat, la sfârşitul lunii august, contractul Lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, cu un consorţiu de firme spaniole, cu 16 zile înainte ca tronsonul să fie deschis traficului.

Atunci CNAIR a invocat probleme legate de execuţia lucrării şi a promis că va aduce propriii muncitori să rezolve multele deficienţe constatate.

Lucrările la Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, cu o lungime de 21 kilometri, au pornit în urmă cu şase ani. Acest tronson nu a fost recepţionat, conform graficului. În ciuda refuzului constructorului, au fost recepţionaţi, totuşi, forţat, 800 de metri pentru a se asigura descărcarea de pe Lotul 4.

Constructorii au spus în repetate rânduri că deficienţele puteau fi remediate chiar în condiţiile în care circulau maşini pe segmentul de autostradă, întrucât traficul e în siguranţă, însă comisia de recepţie nu a fost de acord.

Mai mult, reprezentanţii asocierii de firme care a construit tronsonul au susţinut că mai au de primit 21 de milioane de euro de la CNAIR pentru lucrare, iar banii ar trebui plătiţi odată ce se face recepţia.

De altfel, constructorii ameninţă că se vor adresa Comisiei Europene.

Comentarii

loading...