11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO Laura Codruța Kovesi: "Începând de azi nu voi mai lucra la...

VIDEO Laura Codruța Kovesi: “Începând de azi nu voi mai lucra la DNA”

Laura Codruţa Kovesi a facut o declaraţie de presă la ora 12.00, la sediul DNA, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui a anunţat că şeful statului a emis, luni, decretul de revocare a acesteia de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Kovesi a reamintit că propunerea ministrului Tudorel Toader nu a întrunit condițiile legii și s-a bazat pe motive „nereale”. În plus, aceasta a cerut clarificări de la Curtea Constituțională pe tema statului procurorilor: „Va exista o subordonare discreționară a procurorilor de către ministrul Justiției? Motivarea sugerează că procurorii vor fi subordinați ministrului.”

În continuare, Kovesi a declarat că a luat act de decretul de revocare semnat de Președintele României și a confirmat că începând de azi nu va mai lucra la DNA. Vizibil emoționată, aceasta a transmis o serie de mesaje pentru colegii, cât și pentru societatea civilă. Vis-a-vis de colegii din DNA: „Vă mulțumesc pentru curaj, profesionalism și rezistență.(…) DNA a demonstrat că legea este egală pentru toți.” Kovesi le-a transmis cetățenilor României: „Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Aceasta a acuzat politicienii că nu luptă pentru o justiție eficientă, ci doar pentru blocarea unor anchete. „Sistemul judiciar trece printr-un moment dificil. Am vazut cu toții ce mai rămâne din legile penale”, a declarat Kovesi pe finalul intervenției sale publice.

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie de presă, că preşedintele Klaus Iohanis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, în conformitate cu decizia CCR.

“În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a amintit că, potrivit deciziei CCR, “preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi”.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă