28.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Lazăr atacă în instanţă procedura de revocare

Tot vineri, procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, vineri, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie, declanşată de către ministrul Justiţiei. Ceererea de suspendare a fost depusă la Curtea de Apel Alba, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, în paralel, Lazăr a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de evaluare pe care Toader l-a prezentat săptămâna trecută.

De altfel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a subliniat joi că motivele de eventuală nelegalitate a procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr pot fi găsite în decizia CCR numărul 358.

„În decizia Curţii Constituţionale, decizia 358, sunt enumerate motivele de eventuală nelegalitate. Sunt limitativ enumerate, nu exemplificativ, trageţi concluzia. Nu pot răspunde eu. Sunt mulţi experţi în ţara asta”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat cu privire la intenţia lui Lazăr de a acţiona conform procedurilor legale în cazul revocării sale.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă