Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lee Iacocca, cel care a lansat celebrul Ford Mustang, a decedat la 94 de ani

Lee Iacocca, cel care a lansat celebrul Ford Mustang, a decedat la 94 de ani

Lee Iacocca, o legendă a industriei auto americane, creatorul Ford Mustang şi cel care a salvat Chrysler de faliment, a murit la vârsta de 94 de ani, informează BBC.

Rl online 0 comentarii

Lee Iacocca şi-a început îndelungata sa carieră din industria de automobile în 1946 lucrând pentru Ford, mai întâi ca inginer, apoi în echipele de vânzări şi de marketing ale acestei companii.

Talentul lui pentru activităţile de promovare s-a manifestat pe deplin în acea perioadă, printr-o primă campanie desfăşurată la jumătatea anilor 1950, care a avut un succes atât de mare, încât a fost remarcat imediat de conducerea grupului Ford şi chemat să vină să lucreze la sediul general din Dearborn al companiei americane.

Mai târziu, celebra sa replică dintr-o reclamă a producătorului Chrysler, rostită cu degetul arătător îndreptat spre spectator - "Dacă găsiţi o maşină mai bună, cumpăraţi-o!" - l-a făcut să intre în legendă.

Însă momentul de apogeu al acestui promotor neobosit şi talentat a fost cel mai probabil atins în 2005 într-un spot publicitar filmat alături de Snoop Dogg, în care celebrul rapper îi dădea replica unui Lee Iacocca deja îmbătrânit, pentru a promova modelele Jeep şi Chrysler.

Iacocca a murit la domiciliul său din Los Angeles din cauza complicaţiilor la boala Parkinson, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei.

Într-o declaraţie, compania s-a declarat întristată de vestea morţii fostului CEO. "A jucat un rol istoric conducând Chrysler prin criză şi transformând-o într-o forţă competitivă adevărată. A fost unul dintre marii lideri ai companiei şi ai industriei auto", spune un comunicat al Fiat Chrysler Automobiles.

Comentarii

loading...