20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLiber la vaccinare! Se deschide vaccinarea fără programare în toate centrele. Cum...

Liber la vaccinare! Se deschide vaccinarea fără programare în toate centrele. Cum va funcționa

Astfel, începând de vineri, 7 mai, toată lumea se va putea vaccina fără programare în toate centrele din țară. Cu toate acestea vor avea în continuare prioritate persoanele care sunt programate pe platforma online.

Valeriu Gheorghiță a explicat în cadrul conferinței de presă cum se va face vaccinarea începând din această săptămână:

 

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate:

-persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare;

-de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare.

Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 8 dimineața până la orele 20.

Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare.

Adică, dacă un centru are capacitate de 100 de persoane și sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Eventual, cei care se prezintă suplimentar pot fi trecuți pe o listă și să se prezinte în zilele următoare.

Este posibil ca această modalitate de vaccinare să crească numărul de doze irosite, pentru că vom merge pe o estimare medie a consumului pe 3 zile, însă fără să avem o garanție că numărul de doze distribuite vor fi și consumate pe perioada intervalului de stabilitate a acestor doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va continua și reprezintă o prioritate pentru oficialii statului. În perioada următoare se vor organiza în întreaga țară maratoane de vaccinare. Primul eveniment de acest tip va avea loc în capitală, în perioada 7-9 mai. În cadrul acestora  vor face vaccinări fără programare în Piața Constituției și la Biblioteca Națională.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă