19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLicitaţia pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa ar putea fi lansată în luna...

Licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa ar putea fi lansată în luna mai

Consiliul Local Municipal s-a reunit, vineri, într-o şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL numărul 277/2017 privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii a Cazinoului Constanţa, în vederea consolidării şi restaurării acestuia.

Concret, în hotărârea respectivă a fost introdus un nou articol, care se referă la aprobarea cheltuielilor pentru serviciile şi lucrările finanţate de municipiul Constanţa pentru obiectivul “Consolidare şi restaurare  Cazino Constanţa”, în valoare de 14,5 milioane de lei, fără TVA”.  Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

Primarul Decebal Făgădău a declarat, la finalul şedinţei, că Primăria a conservat Cazinoul pe perioada iernii, iar Compania Naţională de Investiţii a actualizat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie.

El a precizat că municipalitatea mai are de demontat candelabrele din Cazinou care vor fipăstrate până după renovare şi de curăţat jgheaburile.

Făgădău a precizat că, în timp ce Compania Naţională de Investiţii se va ocupa de reabilitarea Cazinoului, municipalitatea va avea în grijă racordarea acestuia la utilităţi.

“Vreau ca toată lumea să înţeleagă, Compania Naţională de Investiţii se ocupă de Cazinou, iar municipalitatea se ocupă de racordarea lui şi punerea lui în funcţiune, de integrarea în faleza noastră. Municipiul îşi asumă lucrările de racordare la utilităţi, de sistematizare a terenului pe care se află Cazinoul, de punere în siguranţă a taluzului şi de protecţie a taluzului. Lucrările, conform devizului, ce cad în sarcina municipalităţii au condus la o valoare de aproximativ 14,5 milioane lei fără TVA şi în mod evident de îndată ce Compania Naţională de Investiţii va proceda la o licitaţie acelaşi lucru îl va face şi municipalitatea pentru ca lucrările să se desfăşoare simultan, aşa cum este firesc”, a explicat Făgădău.

El spune că în luna mai ar putea fi lansată licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului. 

“Va urma săptămâna viitoare Comisia tehnico-economică în cadrul Ministerului dezvoltării regionale şi administraţiei publice, va urma şi voi participa la Consiliul tehnico-economic interministerial, care însumează specialiştii din toate ministerele şi instituţiile centrale din România, după care aprobarea prin Hotărâre de Guvern a noilor indicator tehnico -economici şi demararea licitaţiei. Un calendar realist spune că licitaţia ar putea fi lansată undeva în luna mai anul acesta. Să sperăm că este ultima, Doamne ajută, am mare încredere că de data aceasta echipa de specialişti ce a acordat suport Companiei Naţionale de Investiţii şi municipalităţii va sprijini pe parcursul întregului proces de evaluare a ofertelor echipa mixtă de proiect”, a mai declarat Făgădău.

Cazinoul a trecut în urmă cu aproape patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.

Cazinoul a intrat anul trecut pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă