20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLicu: Constituţia permite ca în caz de infracţiune flagrantă, poţi interveni, ca...

Licu: Constituţia permite ca în caz de infracţiune flagrantă, poţi interveni, ca organ de poliţie

Licu a revenit asupra declaraţiei potrivit căreia suspectul din acest caz ar fi fost cercetat de DIICOT într-un caz de trafic de persoane, spunând că a verificat şi informaţia nu se confirmă.

Bogdan Licu a revenit, vineri seară, tot la Antena 3, asupra declaraţiei anterioare, când a spus că suspectul din cazul de la Caracal era deja cercetat de DIICOT.

„S-a înţeles faptul că acest ucigaş era pe o listă de suspecţi în dosarul DIICOT. Am luat legătura cu cei de la DIICOT şi nu exista o listă cu suspecţi în cazul precedentei dispariţii”, a spus Licu.

În ceea ce priveşte intervenţia poliţiştilor, acesta a spus că nu-şi explică de ce s-a întârziat.

”Constituţia permite ca în caz de infracţiune flagrantă, mai ales când e vorba de protejarea unei vieţi, poţi interveni, ca organ de poliţie, fără autorizaţia instanţei de judecată”, a mai spus Licu.

Procurorul general a mai afirmat că cercetarea nu a fost finalizată la faţa locului, fiind extrem de important să se preleveze toate probele şi datele necesare în ancheta viitoare a presupuselor omoruri.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal suspectat că a ucis o adolescentă de 15 ani pe care a răpit-o, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns. Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 – 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţiei şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul de caz.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă