4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLiderii UE şi-au promis ''solidaritate în vremuri de restrişte'' înaintea summitului de...

Liderii UE şi-au promis ”solidaritate în vremuri de restrişte” înaintea summitului de la Sibiu

Punctul central al summitului – care a fost convocat cu circa două săptămâni înaintea alegerilor pentru Parlamentul European – va fi viitorul comun al blocului comunitar după ieşirea Marii Britanii din UE. Proiectul de declaraţie conţine 10 angajamente post-electorale care abordează tema unităţii.

”Vom apăra o singură Europă – de la Est la Vest, de la Nord la Sud”, se menţionează în proiectul de declaraţie, care continuă cu următorul angajament: ”Vom rămâne uniţi, la bine şi la greu”.

Alte angajamente includ respectul reciproc pentru statul de drept, armonizarea condiţiilor de trai în Uniunea Europeană şi un rol mai robust al UE pe scena internaţională.

”Europa va fi un lider global responsabil. Vom continua să conlucrăm cu partenerii noştri din lume pentru a păstra şi dezvolta ordinea internaţională întemeiată pe reguli”, continuă proiectul de declaraţie, în care se mai menţionează că domeniile de preocupare globală comună includ comerţul, mediul şi schimbările climatice.

Potrivit dpa, statele membre analizează proiectul de declaraţie pentru a-l finaliza până marţea viitoare.

Summitul de la Sibiu trebuia iniţial să aducă împreună restul de 27 de state membre rămase în Uniunea Europeană după ieşirea Marii Britanii, stabilită iniţial pentru 29 martie, însă amânări succesive fac ca Brexitul să pună într-un con de umbră orice fel de discuţii despre viitorul UE, comentează dpa.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă