13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Liderul clanului Cordunenilor, achitat într-un dosar DNA

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis menţinerea deciziei de achitare pronunţată de Tribunalul Iaşi într-un dosar în care Costel Corduneanu era acuzat de favorizarea infractorului.

Decizia Curţii de Apel Suceava este definitivă, alături de Costel Corduneanu fiind achitat şi fratele său, Vasile Călin.

În schimb, un alt frate al lui Costel Corduneanu, Gelu Corduneanu, a primit 5 ani şi 11 luni de închisoare, la fel ca şi alţi doi suspecţi judecaţi în dosar – Tiberiu Cristodorescu şi Silviu Gâtlan. O sentinţă de 4 ani şi 6 luni de închisoare a primit şi Gheorghe Clapon, în acelaşi dosar.

După anunţarea deciziei, Tiberiu Cristodorescu şi Gelu Corduneanu au ajuns în arest, urmând ca şi ceilaţi doi să fie găsiţi şi încerceraţi.

În acest dosar, Tiberiu Cristodorescu, Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) şi Gheorghe Clapon au fost acuzaţi de procurorii DNA de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 40.000 de euro de la o traficantă de persoane. Cei trei i-ar fi promis acesteia că vor interveni pe lângă judecători de la Curtea de Apel Iaşi pentru a o scăpa de puşcărie. Conform procurorilor, Costel Corduneanu şi Vasile Călin ar fi încercat să o determine pe denunţătoare să îşi retragă plângerea, fiind acuzaţi de favorizarea infractorului, însă instanţa a respins probele, considerând apelul DNA nefondat.

Ultima oră
Pe aceeași temă