LIVE Care sunt primii din lume care au intrat in anul 2020

LIVE Care sunt primii din lume care au intrat in anul 2020

Kiritimati sau Insula Craciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat in nordul Insulelor Teraina si parte a Republicii Kiribati. Insula este situata pe fusul orar UTC+14, astfel ca este prima suprafata de uscat locuita care serbeaza noul an, la 12.00, ora Romaniei.

Rl online 0 comentarii

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafata de uscat este de aproximativ 322 de kilometri patrati, iar impreuna cu laguna are aproximativ 640 de kilometri patrati. Suprafata insulei reprezinta 70% din cea de uscat a Republicii Kiribati.

Insula are aproximativ 6.400 locuitori. Populatia insulei este concentrata in patru localitati: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana si Poland.

Urmatorii locuitori care vor intra in 2020 vor fi cei din Noua Zeelanda, urmati de cei din Australia, Japonia si Coreea de Sud.

Ultimele regiuni care vor spune "La multi ani, 2020!" vor fi insulele Howland si Baker, la 26 de ore dupa Kiribati.

Noua Zeelandă a intrat şi ea în 2020 la o oră după Kiribati şi Samoa, naţiuni insulare din Pacificul de Sud, primele care au intrat în noul an la ora 10:00 GMT, informează EFE.

Urmează să întâmpine noul an Australia, la 13:00 GMT cea mai mare parte a ţării. Circa un milion de persoane sunt aşteptate în portul din Sydney pentru a asista la impresionantul foc de artificii, după ce autorităţile au respins solicitările de anulare a spectacolului în contextul incendiilor de vegetaţie severe care afectează Australia. În schimb, capitala Canberra şi alte oraşe au anulat spectacolele pirotehnice din cauza incendiilor.

Clopotele templelor budiste vor răsuna pentru a marca finalizarea unui an şi începutul unei noi decade în Japonia, unde milioane de persoane sunt aşteptate să vină în temple în primele trei zile ale lui 2020 pentru a se ruga pentru fericire şi prosperitate.

După Japonia şi Coreea de Sud, ţările din sud-estul Asiei vor număra ultimele minute ale anului 2019.

Deşi birmanii, cambodgienii, laotienii, thailandezii şi vietnamezii sărbătoresc Anul Nou la date diferite, ei marchează ajunul noului an şi conform calendarului gregorian, scrie EFE.

Hong Kong a decis marţi în ultimul moment să renunţe focurile de artificii de la miezul nopţii în contextul protestelor planificate pentru ajunul Anului Nou şi în prima zi din noul an. În schimb, va fi organizată o versiune tematică a spectacolului de lumini din timpul zilei, relatează dpa.

În capitala Taiwanului, Taipei, sute de mii de persoane sunt aşteptate în centrul oraşului pentru a privi spectacolul de artificii de la Taipei 101, o clădire cu o înălţime de 509 metri, una dintre cele mai înalte din lume.

Potrivit administratorilor clădirii, spectacolul de artificii cu durata de 300 de secunde de la miezul nopţii va include 16.000 de artificii combinate cu animaţii proiectate pe un perete gigantic format din 140.000 de leduri şi instalat pe exteriorul clădirii între etajele 35 şi 90.

În Europa, Germania va întâmpina 2020 la Poarta Brandenburg în contextul unor noi reglementări care interzic utilizarea pocnitorilor şi a rachetelor de artificii în apropierea acestui important punct de reper din Berlin. Alte două zone din Berlin - Alexanderplatz, în est, şi Schoenefeld, în vest - vor avea interdicţii similare.

Costul ridicat al spectacolelor de artificii, pentru care Germania a cheltuit circa 133 de milioane de euro (149 de milioane de dolari) anul trecut, a dus la o dezbatere serioasă pentru interzicerea lor completă.

În Franţa, există temeri privind o grevă în domeniul transporturilor care ar putea umbri festivităţile de Revelion în Paris, care, de obicei, atrag milioane de petrecăreţi.

Marea Britanie va intra în noul an cu un imens foc de artificii la roata gigant London Eye Ferris, pe malul fluviului Tamisa, în timp ce în Scoţia, în nord, zeci de mii de persoane sunt aşteptate să ia parte la festivităţile de Hogmanay (denumirea scoţiană a ultimei zi din an) de la Edinburgh.

La New York, peste un milion de persoane sunt aşteptate să vină în Times Square - intersecţia mai multor artere comerciale din centrul Manhattan - pentru coborârea globului la miezul nopţii.

Los Angeles şi Honolulu vor completa petrecerile din Statele Unite, iar Buenos Aires şi Rio de Janeiro se numără printre principalele atracţii pentru petrecerea Revelionului din America Latină.

Festivităţile se vor încheia mai mult sau mai puţin în acelaşi loc în care au început - în Samoa Americană, stat vecin cu Samoa. Situată la circa 125 de kilometri est, Samoa Americană se numără printre ultimele teritorii care vor lăsa în urmă anul 2019 şi deceniul care se încheie odată cu acesta

 

Comentarii

loading...