Sursa foto: inquamphotos.com

Sursa foto: inquamphotos.com

Liviu Dragnea este urmărit penal într-un dosar legat de vizita din SUA din 2017

Fostul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal într-un alt dosar al DNA, pentru trafic de influenţă şi folosire a influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite, în dosarul legat de vizita în SUA din 2017.

Ioana Oancea 0 comentarii

În același dosar, este urmărit penal, pentru cumpărare de influenţă, fostul consilier parlamentar Gheorghe Dimitrescu, în prezent consul la Bonn. Dragnea ar fi primit foloase necuvenite pentru sine şi pentru PSD, mai exact asigurarea accesului la învestirea preşedintelui SUA Donald Trump şi servicii de lobby şi consultanţă politică.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie 2017 - mai 2017, Dragnea ar fi primit de la un om de afaceri, suspect în cauză, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în:

- asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfăşurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare,

- asigurarea unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiţi, în luna mai 2017,  de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice şi conturi bancare în Cipru, controlată de omul de afaceri român cu ajutorul altor două persoane, suspecte în cauză.

"În acest context, Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, suspect în cauză, influenţa reală pe care o avea faţă de prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului României, promiţându-i că îi va determina pe aceştia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar şi al intelligence, pe care omul de afaceri român le avea în România", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis joi.

Celor doi suspecţi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, dar în cauză se mai efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează DNA.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost dus, joi, la sediul DNA Bucureşti, fiind transportat cu duba de la penitenciar.

Comentarii

loading...