Liviu Dragnea rămâne în închisoare! Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Liviu Dragnea rămâne în închisoare! Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Liviu Dragnea mai are de stat în închisoare. Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au respins marți cererea de eliberare condiționată. a fostului lider PSD. Decizia instanței nu este definitivă.

Bianca Ion 0 comentarii

Veștile nu au fost favorabile pentru Liviu Dragnea. Acesta rămâne în continuare în spatele gratiilor, iar decizia poate fi contestată. 

O nouă cerere de eliberare condiționată va putea fi făcută abia pe 27 iunie, conform hotărârii judecătorești. 

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", este decizia instanței.

 

Liviu Dragnea a fost audiat marți, 27 aprilie, prin videoconferință. Acesta a declarat în fața judecătorilor că s-a reabilitat:

"Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată - n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine", le-a spus Dragnea magistraților.

În urma pledoariei făcute de Dragnea în fața instanței, avocata fostului politician a susținut cele spuse de clientul său precizând că întrunește condițiile  impuse de lege pentru eliberarea condiționată. Avocata a specificat că o societate comercială este deja dispusă să îl angajeze pe Dragnea imediat după ce va ieși din închisoare și a punctat că are locuință, astfel nu va reprezenta „o povară pentru societate”.

În replică, procurorul DNA a solicitat magistraților ca Dragnea să mai stea închis încă 6 luni. Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019. Fostul lider al PSD a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...