16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLiviu Pop: "Ministerul Educației e condus din 2011 de baronii manualelor!"

Liviu Pop: “Ministerul Educației e condus din 2011 de baronii manualelor!”

Declarațiile au fost făcute la o emisiune TV de către fostul ministru al Educației Liviu Pop, ca explicație la faptul că o întreagă generație de elevi a ajuns în clasa a VII-a fără să aibă în niciun an manuale din prima zi de școală.

În 2017, atunci când a deținut portofoliul Educației, Liviu Pop a decis ca toate manualele să fie tipărite de editura Didactică, susținând că așa ar opri mafia manualelor. Rezultatul – manuale pline de greșeli, care au fost retipărite.

“Știu doar de baronii manualelor din Ministerul Educației. Dacă vreți, facem emisiuni în direct despre șpăgile indirecte și directe care se dau și de care și DNA știe, și președintele statului știe”, a declarat într-o emisiune TV Liviu Pop, care a avut două mandate de ministru al Educației.

La intervenția moderatorului, care i-a spus că Ministerul Educației este condus de mult timp de PSD, Liviu Pop a răspuns: “Nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte șase luni, cinci luni”.

Întrebat dacă “guvernările stau și se uită la mafie”, fostul ministru al Educației a spus că “în zona manualelor și a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate”. “Știe și președintele. (…) Toți premierii știu. Și toți miniștrii Educației știu. (…) Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă”, a continuat Liviu Pop.

El a mai spus că “astăzi în școlile din România se vând manuale și auxiliare neautorizate”: “Exact cum te ai duce la farmacie și ai cumpăra un medicament care nu este omologat”.

Cele mai citite

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă