14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLucian Bode: La TAROM se fac restructurări, nu angajări

Lucian Bode: La TAROM se fac restructurări, nu angajări

Lucian Bode a precizat marți că nu ministrul Transporturilor sau premierul Ludovic Orban se ocupă de angajări la compania aeriană TAROM, după ce a fost rugat să comenteze angajarea unui al doilea consilier de comunicare.

„Eu am un singur obiectiv. Acem plan de restructurare să fie pus în practică urgent. De altfel, reducerea cu 500-600 de angajaţi se va realiza pe fiecare componentă în parte. Am început deja prin închiderea a 14 din cele 16 agenţii externe, închiderea agenţiilor interne, rămânând doar 3 agenţii sau dou agenţii din cele 14. Pe toate paliere uniformizarea flotei, reducerea combustibilului, ş.a.m.d. Aceasta e preocuparea noastră. Nu sunt la curent cu această informaţie, dar în orice caz în compania TAROM se fac restructurări, nu angajări.”, a spus Lucian Bode, citat de News.ro.

Ministrul Transporturilor a adăugat că Guvernul PNL este preocupat de salvarea companiei aeriene, într-o perioadă în care veniturile s-au redus dramatic în contextul reducerii zborurilor cu 90-95%.

„Principala noastră preocupare a fost să salvăm compania, acordând în februarie ajutorul de salvare şi acum adoptând ordonanţă pentru ajutorul COVID, acoperind pierderile înregistrate de companie în această perioadă. Toate cu aprobarea Comisiei Europene”, a mai spus ministrul Bode.

România Liberă a publicat în exclusivitate cum se fac angajări în TAROM în contextul diminuării încasărilor și reducerii drastice a numărului de zboruri operate de compania de stat. Cu toate că au fost anunțate disponibilizări masive, conducerea TAROM a considerat că este oportună angajarea unui al doilea consilier pe comunicare, cu un salariu lunar de aproximativ 13.000 de lei.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă