21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiLucrări ample de reabilitare a centrului municipiului Arad

Lucrări ample de reabilitare a centrului municipiului Arad

Gheorghe Falcă a prezentat proiectele care vor demara în următoarea perioadă în centrul Aradului, care privesc atât infrastructura, cât şi faţadele unor palate istorice.

Conform edilului şef al Aradului, va fi refăcută canalizarea de pe bulevardul Revoluţiei şi străzi adiacente, pe o distanţă de cinci kilometri, iar aici vor fi schimbate şi conductele de apă şi termoficare. Aceste lucrări vor costa, în total, aproximativ 65 de milioane de lei. Reţeaua de canalizare în zona ultracentrală are 110 ani, iar conductele de apă şi termoficare sunt vechi de aproape 50 de ani.

Totodată, drumurile şi trotuarele vor fi refăcute, costurile fiind estimate la peste 40 de milioane de lei. Primăria va mai reabilita o serie de clădiri din centrul oraşului, precum Teatrul de Stat (17,2 milioane de lei), trei licee (37 milioane de lei) şi faţadele unor palate aparţinând municipalităţii.

Şantierele ar urma să fie închise la finalul anului 2020, iar pe perioada lucrărilor vor fi afectate traficul din centrul oraşului şi confortul locuitorilor, a atras atenţia primarul.

“Estimez un număr mare de schele în centru oraşului, motiv pentru care ne cerem scuze locuitorilor. În câteva săptămâni intrăm cu excavatoarele pe bulevardul Revoluţiei. Redirijarea traficului va fi o provocare, mai ales că în zonă sunt multe şcoli mari”, a declarat Falcă.

Municipalitatea a estimat valoarea investiţiilor la peste 35 de milioane de lei în cei doi ani, reprezentând fonduri locale şi europene.

În perioada şantierelor anunţate de municipalitate, proprietarii mai multor clădiri istorice din centrul oraşului vor derula lucrări de reabilitare a faţadelor, fiind emise deja autorizaţiile de construire.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă