10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLucrul la PNRR „a făcut” să cadă liftul la Ministerul Fondurilor Europene....

Lucrul la PNRR „a făcut” să cadă liftul la Ministerul Fondurilor Europene. Ce promite Ghinea

Ghinea a spus, după prezentarea în detaliu a PNRR, că a avut momente de cumpănă, mai ales în ultimele zile, când s-a lucrat până noaptea târziu.

„În ultimele zile am stat până târziu la Minister. Au fost și momente… sâmbătă seara, de pildă, ca să dau un element de picanterie, la ora 11 PM trei colegi au picat cu liftul în Minister două etaje în gol. Au venit jandarmii și echipele de intervenție. A fost un moment de mare emoție fix când aveam cel mai mult de lucru”, a spus Ghinea.

Întrebat care este starea angajaților Ministerului, Ghinea a spus că aceștia sunt sănătoși, dar s-au speriat. Ei au stat o jumătate de oră în liftul care a căzut în gol două etaje, după ce s-a defectat.

Promisunile lui Ghinea pentru 2026

Salariul minim va fi de 3.000 de lei în 2026, a anunțat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Salariul minim va fi astfel, peste 5 ani, similar celui care este astăzi în construcții.

Ghinea a spus, în conferința de presă în care a prezentat PNRR, că se va elimina, în următorii 5 ani, discrepanța existentă între salariul minim din construcții și salariul minim în general, ultimul urmând să ajungă la 3.000 de lei.

„Asta este prezumția de la care plecăm, că în 5 ani se va ajunge acolo (la 3.000 de lei – n.r.), astfel încât să nu mai avem discrepanță între construcții și restul lumii. Acesta este scenariul pe care lucrăm”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Întrebat de jurnaliști cum va fi posibil acest lucru, Ghinea a răspuns: „Nu uitați că avem cea mai mare creștere economică din UE și pe scenariile FMI și ale Comisiei vom continua să le avem și vorbim de 2026”.

Potrivit acestuia, salariul minim nu va fi crescut „pe bază ad hoc”, ci va fi legat de creșterea economică.

„Vom avea o formulă fixă de creștere a salariului minim”, a mai spus ministrul.

În ianuarie 2021, salariul minim brut era de 2.300 de lei, respectiv 1.386 de lei „în mână“, cu 40 de lei mai mult decât în 2020.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă