10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLudovic Orban a anunțat în ce moment se va trece exclusiv la...

Ludovic Orban a anunțat în ce moment se va trece exclusiv la învățământ online în București

București avea sâmbătă la prânz o rată de infectare de 2,39 cazuri cu Covid-19 în ultimele 14 zile raportate la o mie de locuitori, conform datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică.

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral.”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Premierul a atras atenția că în perioada următoare se vor înmulți numărul de localități ce vor intra în carantină pentru două săptămâni dar a promis că la calculul ratei de infectare pe anumite zone și localități se va ține cont de numărul de focare din interiorul acestora.

„De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare.”, a adăugat Ludovic Orban.

La nivel național, județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 locuitori, era sâmbătă la prânz peste pragul de 1,5 sunt: Alba (2,16), Vâlcea (2,0), Iași (1,85), Bacău (1,75), Neamț (1,72), Teleorman (1,71), Sălaj (1,67), Sibiu (1,56), Caraș Severin (1,55), Cluj (1,54) și Vaslui (1,54).

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă