Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban: „Este îngrijorător, cresc cazurile în toată țara”

Ludovic Orban: „Este îngrijorător, cresc cazurile în toată țara”

Creșterea numărului îmbolnăvirilor cu noul-coronavirus este catalogată de premierul României drept „îngrijorătoare”. Orban atrage atenția că măsurile de relaxare ar putea fi amânate.

Petronel Tudor 0 comentarii

„Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, la 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi este oarecum îngrijorător că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce arată că virusul e prezent în comunitate în aproape toate judeţele.”, a constatat premierul, citat de News.ro.

Întrebat dacă această creștere va duce la amânarea unor noi măsuri de relaxare - prin care una deosebit de așteptată, redeschiderea restaurantelor - , Orban a îndemnat la prudență și a reamintit că nu am scăpat de pandemie.

„Alte măsuri așteptate să intre în vigoare de la 15 iulie vor veni numai în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea celor care au luat contact cu persoanele diagnosticate. Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătăţii oamenilor.”, a adăugat Orban.

În ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale ale Institutului Național de Sănătate Publică, alți 460 români s-au îmbolnăvit cu COVID-19 și 10 dintre români au murit în spital din cauza virusului.

 

Comentarii

loading...