Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Ludovic Orban: Garantez sută la sută că nu va fi un lockdown după alegerile parlamentare

Premierul Ludovic Orban promite că România nu va trece din nou după alegerile parlamentare prin restricțiile severe din timpul stării de urgență din primăvara acestui an.

Petronel Tudor 0 comentarii

Ludovic Orban a ținut să-i liniștească pe românii care se tem că după alegerile parlamentare din 6 decembrie, la expirarea perioadei de stare de alertă se va trece la stare de urgență, cu o închidere totală a României, așa cum a fost cea din perioada 15 martie – 15 mai, iar Sărbătorile de Iarnă vor fi petrecute în casă.

Premierul a explicat că o închidere totală, așa-numitul lockdown, este imposibil de susținut de România din punct de vedere economic iar acest lucru nu va exista. „Garantez sută la sută că nu va fi niciun lockdown, România nu-și poate permite așa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, din punc de vedere al perioadei care urmează. A fost doar o minciună de campanie, în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL.”, a spus Ludovic Orban miercuri seară într-o emisiune la România TV.

Primul ministru remarcă o scădere a numărului de infectări din ultima săptămână, cu un număr mai mare de persoane vindecate față de cele infectate în cinci din șapte zile. Diminuarea infectării cu noul coronavirus este pusă de Ludovic Orban pe seama respectării măsurilor restrictive și instituirii perioadelor de carantină în acele localități cu o rată mare de îmbolnăvire în ultimele 14 zile.

Comentarii

loading...