Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Ludovic Orban: Ne vom bate în Parlament cu monstruozitatea provocată de PSD

Ludovic Orban, premierul României și liderul PNL, nu acceptă majorarea pensiilor cu 40% în acest moment, creștere ce ar duce la destabilizare economică.

Petronel Tudor 0 comentarii

Ludovic Orban a anunțat că va purta negocieri în Parlament cu forțele politice pentru a retrimite în Comisia de buget-finanțe raportul privind amendamentele propuse de PSD prin care Guvernul să fie obligat să majoreze imediat pensiile cu 40% și nu în mod eșalonat.

„Întâi ne vom bate în Parlament. Ne vom bate în Parlament. PSD a profitat de faptul că în Comisia de buget - finanţe deţine majoritate simplă. Readuc aminte că nicio altă formaţiune politică nu a participat la şedinţa Comisiei reunite de buget - finanţe la care s-a produs monstruozitatea provocată de PSD

În plen vom negocia cu toate formaţiunile politice pentru a le cere sprijinul, astfel încât să refacem raportul, să retrimitem în comisei acest raport al Comisiei de buget - finanţe care declanşează falimentul României.

Sunt convins că, aşa cum au fost alături – nu de noi, de Partidul Naţional Liberal, alături de ceea ce înseamnă raţionalitate, ceea ce înseamnă corectitudine, la fel o să ne putem bizui în plen pe o atitudine raţională. În acest caz, PSD va fi în minoritate şi vom putea retrimite la comisia de buget-finanţe.”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit calculelor finanțiștilor, o majorare cu 40% a pensiilor ar crește deficitul bugetar anual cu cel puțin 6,4 miliarde euro, costuri pe care economia nu le poate suporta în acest moment.

Comentarii

loading...