Ludovic Orban: Nu pot să-mi imaginez că un profesor refuză să predea

Ludovic Orban: Nu pot să-mi imaginez că un profesor refuză să predea

Ludovic Orban atrage atenția cadrelor didactice că închiderea școlilor pentru câteva zile înainte și câteva zile după duminica alegerilor locale nu înseamnă că elevii și dascălii intră într-o mini-vacanță.

Petronel Tudor 0 comentarii

Premierul Ludovic Orban a anunțat că la nivelul Ministerului Educației se analizează numărul necesar de zile în care elevii care învață în unități de învățământ în care sunt amenajate secțiile de vot să stea acasă.

„Doamna ministru Monica Anisie a avut consultări chiar în cursul zilei de astăzi cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene, pentru a analiza şi a decide care este perioada, nu să se suspende cursurile ci să fie organizate online, astfel încât să fie organizate localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi, după ziua votului, să poată să se desfăşoare toate operaţiunile de pregătire a claselor care funcţioneză ca localuri pentru secţiile de votare.”, a anunțat Ludovic Orban.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care cadrele didactice vor refuza să lucreze online în zilele respective, în condițiile în care acum ele predau la clase, potrivit scenariului Verde, premierul a fost tranșant:

„Nu pot să-mi imaginez că un profesor poate să refuze să predea. Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii. Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar, vom lua măsuri legale, dar marea majoritate a dascălilor se adaptează, se mobilizează şi îşi realizează misiunea pe care o au, aceea de a educa copiii, de a le transmite cunoştinţele.”, a mai spus Orban.

Comentarii

loading...