15.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Ludovic Orban: Nu se închid piețele, se suspendă o perioadă de 30 zile

„Nu se închid pieţele, că aşa s-a transmis, se suspendă o perioadă de 30 de zile, vedem cum evoluează în perioada asta. Se suspendă doar activitatea celor care funcţionează în spaţii închise. Măsurile le-am luat ţinând cont de evaluările făcute de specialişti în sănătate publică privind principale locuri unde se infectează oamenii.”, a spus Ludovic Orban duminică seara la B1 TV.

Pentru a-i ajuta pe micii producători să-și vândă produsele de sezon, premierul a anunțat că a discutat cu peste o sută de primari și prefecți din țară cărora le-a cerut să identifice soluțiile de relocare a piețelor situate în interior și să amenajeze piețe volante în parcări ori pe zone pietonale.

„Sunt pieţe închise care nu pot fi deschise, sunt pieţe care au pereţi retractabili, sunt multe pieţe deschise. S-a făcut o întreagă campanie de către PSD că noi nu protejăm producătorii autohtoni. În toate discuţiile cu primarii le-am spus foarte clar că trebuie să se organizeze astfel încât toţi producătorii români care desfac marfa în pieţe să poată să o desfacă în continuare.”, a mai spus Ludovic Orban.

Ultima oră
Pe aceeași temă