10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLukoil, premii de 50.000 de dolari

Lukoil, premii de 50.000 de dolari

Concursul, lansat în aprilie anul acesta, și-a desemnat la București cei șapte câștigători, răsplătiți cu finanțări de peste 6.000 de dolari. Competiția s-a adresat nu doar ONG-urilor, ci și instituțiilor publice cu profil socio-cultural, cum ar fi muzeele.

Aceștia sunt Asociația nonprofit Serena cu proiectul „Cluj Napoca, oraș-parc”, Asociația Tinerilor Ecologi Români din Iași TERIS cu proiectul „Plantăm ca să respirăm” și Asociația Visit Me cu „Plantăm, respirăm și ne jucăm” – la secțiunea Ecologie. Premiile au venit din partea Lukoil România.

Cu acest prilej, Vladimir Gherasimov, șef de departament pentru comunicare interregională, i-a felicitat pe câștigători – „dar și pe cei care nu au reușit, pentru că la anul, dacă lucrează mai mult la proiectele lor, pot reuși”.

Rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploiești a oferit premiile celorlalte două secțiuni. Astfel, la secțiunea Spiritualitate și cultură, s-au impus Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova cu proiectul „Centru cultural privind impactul antropic și educație ecologică”, Gabriel Ivan și Georgiana Vulpe, ambii studenți la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, cu proiectul „Purtători de tradiții” (vizând înființarea unei școli de dansuri populare) și Colegiul Tehnic Elie Radu cu proiectul „Cercul de robotică Ercast” (prin care 300 de elevi vor învăța să construiască roboți).

Secțiunea Sport a desemnat un singur câștigător, Asociația Sportivă Întoarce-te la sport, cu proiectul „Mereu în mișcare – Fuel through Life”.

Pe lângă Vladimir Gherasimov, la festivitate au mai fost prezenți directorul general al Petrotel-Lukoil Aleksei Kovalenko, Victor Jumbei, director general al Lukoil România – și din partea Primăriei Ploiești, viceprimarul Cristian Ganea, care s-a declarat mulțumit că Ploieștiul „a luat spuma premiilor.” „Ce să mai vorbim, suntem buni”, a conchis acesta.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă