Luni începe administrarea vaccinului Moderna

Luni începe administrarea vaccinului Moderna

Administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile va începe de la 1 februarie în România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Romania libera 0 comentarii

Totodată, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale.

„O persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial", afirmă sursa citată.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înştiinţate prin SMS şi e-mail unde vor fi specificate noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail se va primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea "Programările mele", direct în platformă. 

Comentarii

loading...