8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLuni începe testarea în masă a locuitorilor Bucureștiului

Luni începe testarea în masă a locuitorilor Bucureștiului

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, luni începe testarea în masă a bucureştenilor. Pentru aceasta, Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar primăriile de sector câte 1000, scrie Mediafax.

Managerul Institutului „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a anunţat joi seara la întâlnirea pe care a avut-o la Primăria Capitalei testarea unui eşantion de 10.514 persoane din Bucureşti pentru infecţia cu noul coronavirus.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a informat, totodată, că populaţia Capitalei va fi împărţită pe categorii de vârstă după cum urmează: 0-19 ani, 20-44 ani, 45-64 ani, 65-79 ani, peste 80 de ani.

Managerul Institutului ,,Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a explicat de ce este necesară testarea în masă: ,,pentru că 80% din persoanele care sunt infectate cu COVID-19 fac forme uşoare şi medii, pe care uneori nici nu le conştientizează şi astfel îi infectează şi pe cei din jur, care pot face forme severe”.

Medicul a dat asigurări că echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor, aceştia vor fi chemaţi în faţa blocului prin intermediul preşedinţilor de asociaţii. Rezultatele vor fi obţinute în 15-20 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective.

În cazul în care o persoană este testată pozitiv, toţi oamenii care locuiesc în acea scară de bloc vor intra în carantină şi vor fi testaţi. Între timp, scările de bloc vor fi dezinfectate.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă