Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pe lângă atacurile sinucigaşe, militarii din Forţele Speciale Române, care acţionează în Afganistan, au de înfruntat şi pericole din interior.

Pe lângă atacurile sinucigaşe, militarii din Forţele Speciale Române, care acţionează în Afganistan, au de înfruntat şi pericole din interior.

Luptători români ai Forțelor Speciale, uciși chiar de afganii care îi ajutau

Pe lângă atacurile sinucigaşe, militarii din Forţele Speciale Române, care acţionează în Afganistan, au de înfruntat şi pericole din interior. E vorba despre acele situaţii în care afgani, în uniformă, îşi atacă partenerii străini.

Florin Budescu 0 comentarii

Forțele Speciale ale Poliției Afgane iau cu asalt o clădire și arestează câțiva insurgenți înarmați. Este exercițiul final al afganilor care au absolvit cursurile pentru trupe speciale. Ei au fost în permanență supravegheați de instructorii români, luptători ai forțelor de elită ale armatei.

Chiar şi antrenamentele pot deveni periculoase: instructorii lucrează cu afgani înarmați, iar unii dintre ei ar putea fi agenți ai insurgenților.

Mulți dintre luptătorii forțelor speciale au văzut pe pielea lor ce înseamnă să fii atacat chiar de un partener afgan.

Sorin a supraviețuit unui astfel de incident în urmă cu șase ani. Era în misiune cu un comando american chiar de 4 iulie, Ziua Statelor Unite.

Comandanții afgani sunt conștienți că printre ei pot fi oameni ai talibanilor și spun că fac tot posibilul să preîntâmpine atacurile celor infiltrați.

Serviciile de securitate afgane au descoperit că insurgenţii infiltrați în rândurile poliției și armatei sunt motivați în diferite moduri.

Pe unii, talibanii îi plătesc, altora le țin ostatici membri ai familiei pe care amenință că-i omoară. Nu sunt puțini nici cei care îşi ascund identitatea din convingere, explică jurnaliştii Adelin Petrişor şi Romeo Stancu, corespondenţi TVR.

Comentarii

loading...