Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: Cod roşu de vânt puternic şi agitaţie maritimă în Portugalia

MAE: Cod roşu de vânt puternic şi agitaţie maritimă în Portugalia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Portugalia că Institutul Portughez pentru Mare şi Atmosferă a instituit, începând cu data de 1 februarie 2019, un cod roşu de vânt puternic.

Rl online 0 comentarii

Potrivit MAE, Institutul Portughez pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a instituit, începând cu data de 1 februarie 2019, un cod roşu de vânt puternic, pentru zona de uscat din Vest – Nord-Vestul ţării, a cărui intensitate va ajunge la 110 km/h. 

De asemenea, s-a instituit şi un cod roşu de agitaţie maritimă, cu nivel 10 spre 11 Beaufort, ceea ce înseamnă că viteza vântului va atinge 103-117 km/h, suprafaţa mării este albă şi frământată, cu valuri excepţional de înalte, ale căror înălţimi pot ajunge la 13-15 metri, vizibilitatea este redusă, iar navele de tonaj mic şi mediu pot fi ascunse de valurile foarte mari. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213966463, +351213960866, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351927411628.
 

Comentarii

loading...