Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE, despre numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al NATO

MAE, despre numirea lui Mircea Geoană ca secretar general adjunct al NATO

Ministrul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri, că numirea lui Mircea Geoană în funcţia de secretar general adjunct al NATO la 15 ani de la aderarea României la această structură, confirmă experienţa şi calităţile profesionale ale candidatului român.

Rl online 0 comentarii

MAE consideră că numirea lui Geoană ”va contribui la consolidarea în continuare a rolului şi misiunii NATO de securitate şi apărare colectivă a spaţiului euro-atlantic”.

”Ministerul Afacerilor Externe salută numirea domnului Mircea Geoană ca Secretar General adjunct al NATO. Decizia Secretarului General constituie un moment deosebit pentru apartenenţa României la Alianţa Nord-Atlantică. Preluarea acestei funcţii de înaltă responsabilitate la nivel aliat, cea mai înaltă poziţie ocupată de România în ierarhia NATO, confirmă experienţa şi calităţile profesionale ale candidatului român şi reprezintă, totodată, o recunoaştere deosebită a rolului şi contribuţiei semnificative ale României în cadrul NATO, la 15 ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă convingerea că numirea domnului Mircea Geoană în această importantă funcţie va contribui la consolidarea în continuare a rolului şi misiunii NATO de securitate şi apărare colectivă a spaţiului euro-atlantic, în folosul României, al tuturor statelor aliate şi al cetăţenilor lor”, a transmis, miercuri, MAE.

Diplomat de carieră, Mircea Geoană s-a născut la 14 iulie 1958, la Bucureşti. A urmat cursurile Institutului Politehnic Bucureşti, ale Facultăţii de Drept din Bucureşti, precum şi ale École Nationale d’Administration (promoţia Gambetta, 1992).

Mircea Geoană este fondatorul si preşedintele Institutului Aspen Romania. Anterior, a fost preşedinte al Senatului României, ministrul afacerilor externe şi ambasador al României la Washington.

Numirea a fost anunţată, miercuri, de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar preluarea funcţiei va avea loc în luna octombrie 2019.

Comentarii

loading...