6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE: În Grecia, au fost închise mai multe linii maritime şi se...

MAE: În Grecia, au fost închise mai multe linii maritime şi se menţin codurile de vreme nefavorabilă

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv vânt puternic, au fost închise următoarele linii maritime: Pireu – Insulele Ciclade, Rafina – Insulele Ciclade, Rio – Antirio şi Prinou Kavala – Tassos.

De asemenea, Serviciul Naţional elen de Meteorologie a declarat în continuare Cod roşu de vreme nefavorabilă, respectiv furtuni puternice, vânt de 9-10 Beaufort, căderi locale de grindină pentru 6 februarie, pentru Attica, Peloponez şi Evia.

Totodată, se menţine Codul portocaliu de vreme nefavorabilă pentru Insulele Ciclade, Insulele Ionice, Tessalia, Estul Greciei Centrale şi Insulele Dodecaneze.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http:/salonic.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă