12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE: În Indonezia este pericol de tsunami în urma cutremurului

MAE: În Indonezia este pericol de tsunami în urma cutremurului

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele recente oferite de Ministerul pentru Energie şi Resurse Minerale, există pericol de Tsunami nivel 1, ca urmare a cutremurului de pământ cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, cu epicentrul situat la 290 de km de capitala Jakarta şi la o adâncime de 10 km.

Cutremurul a avut loc la ora locală 19.03 (15.03 ora Bucureştiului) şi a fost urmat de mai multe replici, care pot fi resimţite şi în orele următoare. Zona cea mai expusă este situată la sud de capitala Jakarta.

MAE recomandă informarea în permanenţă prin accesarea paginilor Internet ale autorităţilor indoneziene: Ministerul Energiei şi Resurselor Minerale, pe site-ul https://magma.vsi.esdm.go.id/vona/ şi site-ul https://www.ivhhn.org.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice al României în Republica Indonezia: +628111726283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet  www.jakarta.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://http/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă