23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMAE: În perioada 24-26 iulie vremea se va înrăutăţi în Grecia

MAE: În perioada 24-26 iulie vremea se va înrăutăţi în Grecia

“În ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetaţie, declanşate şi în contextul unui val de căldură care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunţat o înrăutăţire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018. Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină, vânt puternic şi scăderea semnificativă a temperaturii”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Conform MAE, vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade şi insulele din nordul şi estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Cel puţin 50 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile Atenei, Grecia trecând prin cea mai mare criză provocată de incendii în ultimii zece ani.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că Ambasada României la Atena a făcut, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de incendiile de vegetaţie din Grecia, iar până acum nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă