Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: Votul în străinătate la referendum a început la Auckland, Noua Zeelandă

MAE: Votul în străinătate la referendum a început la Auckland, Noua Zeelandă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că votul la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei a început în afara ţării, la Auckland, Noua Zeelandă, urmând să fie deschise secţiile de vot din Australia.

Rl online 0 comentarii

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, votul a început la Auckland, în 5 octombrie, la ora 21.00, ora României (ora 07.00 ora locală), în secţia nr. 16, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în străinătate.

După deschiderea secţiei de votare din Auckland, urmează să fie deschise secţiile organizate în Australia (Brisbane, Canberra, Sydney şi Melbourne, respectiv Adelaide).

"În ansamblu, votul în străinătate se va desfăşura pe durata a 58 de ore. Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 8 octombrie 2018, pe Coasta de Vest a SUA şi Canada (secţiile de votare de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas, Sacramento, Phoenix şi Portland în SUA, respectiv Vancouver în Canada) la ora 07.00, ora României", arată sursa citată.

MAE a organizat, la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, 378 de secţii de votare în afara ţării, cele mai multe fiind în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14).

Comentarii

loading...