9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMai multe posturi, pentru emisiunile pe tema Codului de procedură penală

Mai multe posturi, pentru emisiunile pe tema Codului de procedură penală

Potrivit unui comunicat al CNA, Pro TV a fost amendat cu 10.000 de lei.

Consiliul a stabilit că postul a încălcat prevederi din Legea audiovizualului conform cărora toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor, relevă sursa citată.

De asemenea, Pro TV nu a respectat prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.

Pentru încălcarea aceloraşi prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, membrii CNA au decis sancţionarea Realitatea TV cu amendă de 5.000 de lei şi aplicarea de somaţii publice posturilor de radio Europa FM şi RFI România. 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă