Ministerul Afacerilor Externe (Foto: Arhivă)

Ministerul Afacerilor Externe (Foto: Arhivă)

Maior și Hurezeanu vor rămâne ambasadori dar au fost mutați în alte țări

George Cristian Maior și Emil Hurezeanu vor fi ambasadori ai României în Iordania, respectiv în Austria.

Mihai Diac 0 comentarii

George Cristian Maior și Emil Hurezeanu sunt pe lista viitorilor ambasadori ai României, agreată de președintele Klaus Iohannis.

George Cristian Maior a fost până la începutul anului 2021 ambasador al României în SUA, iar în viitor ar urma să fie ambasador al României în Iordania.

La rândul lui, Emil Hurezeanu, care a fost ambasador al României în Germania, urmează să fie ambasador în Austria.

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis joi către Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din cadrul Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor, în conformitate cu reglementările şi practica relevante în vigoare, solicitarea de audiere, în perioada următoare, a unui număr de 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis. Pentru cei 26 de candidaţi a fost demarată deja procedura de solicitare a agrementului statului acreditar, conform Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961", a anunțat un comunicat de presă al MAE.

Comentarii

loading...