Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MapN: Consolidarea rolului UE în securitate şi apărare, pe agenda discuţiilor

MapN: Consolidarea rolului UE în securitate şi apărare, pe agenda discuţiilor

Consolidarea rolului UE pe dimensiunea de securitate şi apărare, Parteneriatul strategic dintre România şi Polonia şi contribuţia la întărirea Prezenţei Aliate Avansate au fost temele discutate de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, şi omologul polonez, Mariusz Blaszczak.

Rl online 0 comentarii

Cei doi oficiali au avut convorbiri în marja Reuniunii miniştrilor Apărării în format B9, de la Varşovia.

"Cei doi miniştri au evidenţiat evoluţia pozitivă a Parteneriatului strategic dintre România şi Polonia, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea de la Marea Baltică la Marea Neagră", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis vineri AGERPRES.

Ministrul Leş a subliniat rolul "major" al României şi Poloniei, ca state promotoare ale Iniţiativei B9, în coagularea unei poziţii unitare, coerente a aliaţilor estici care să fie promovată în comun pe agenda NATO.

"Totodată, oficialul român a evidenţiat progresele realizate în exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul UE, cu accent pe promovarea iniţiativelor europene în domeniul securităţii şi apărării - Cooperarea structurată permanentă şi Fondul European de Apărare", se arată în comunicat.

Comentarii

loading...