Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Maramureş: Prefectura solicită primăriilor situaţia contractelor de deszăpezire

Maramureş: Prefectura solicită primăriilor situaţia contractelor de deszăpezire

Autorităţile locale din judeţul Maramureş vor trebui să comunice Prefecturii, până la data de 15 octombrie, situaţia contractelor de deszăpezire, a stocurilor de materiale şi a utilajelor de intervenţie pentru drumurile aflate în administrare.

Rl online 0 comentarii

"Am transmis Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă o adresă prin care am solicitat să ne comunice, până la data de 15 octombrie, stadiul încheierii contractelor de deszăpezire, asigurarea utilajelor de intervenţie şi a stocurilor de material antiderapant pentru a putea interveni cu eficienţă în situaţia căderilor abundente de zăpadă în următoarea perioadă de timp", a spus prefectul Vasile Moldovan, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa Maramureş.

Acesta a precizat că o adresă identică a fost adresată şi Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri Maramureş, care are peste 800 km de drumuri în administrare, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş şi a Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare, care administrează principalele tronsoane de drumuri naţionale din judeţ.

Prefectul Vasile Moldovan a subliniat că toate instituţiile publice sunt obligate să asigure desfăşurarea normală a activităţilor pe durata sezonului de iarnă.

"Toate instituţiile publice trebuie să asigure un climat normal pentru desfăşurarea activităţilor în perioada de iarnă(...)Trebuie să fie asigurate rezervele de combustibil, alimentarea cu energie electrică, o bună funcţionare a sistemelor de alimentare cu apă şi căldură, cât şi menţinerea funcţională a sistemului de comunicaţii", a spus Vasile Moldovan.

Acesta a mai menţionat că, după primirea rapoartelor, o echipă mixtă din partea instituţiei va verifica situaţia în teritoriu.

Prima zăpadă a căzut în acest sezon la începutul săptămânii, pe DN 18, în Pasul Prislop, la graniţa judeţului Maramureş cu judeţul Suceva, fără a perturba traficul rutier.

Comentarii

loading...