11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMaramureş: Ţigări şi alte bunuri în valoare de 850.000 de lei, confiscate...

Maramureş: Ţigări şi alte bunuri în valoare de 850.000 de lei, confiscate la frontieră

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei remis, vineri, de Agerpres, poliţiştii Sectorului Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Ajunse pe malul românesc persoanele în cauză au început să depoziteze mai multe colete cu ţigări. Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care suspecţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. La faţa locului au fost descoperite 86 de colete cu ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 60.200 pachete de provenienţă ucraineană în valoare de 704.300 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, poliţiştii din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete disimulate în pădure. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.960 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 70.000 de lei.

Totodată, lucrătorii PTF Siret, judul Suceava, au descoperita ascunse într-un autoturism aparţinând unui cetăţean român, 316 pachete de ţigări şi 9 litri de alcool dublu rafinat. Bunurile în valoare de 636 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Poliţiştii au mai descoperit ascunse şi nedeclarate în maşina unui cetăţean cu dublă cetăţenie româno-ucraineană 70 pachete de ţigări marca Parlament, 11 litri de alcool dublu rafinat şi 48 fiole anabolizante. Bunurile de aproximativ 800 lei au fost confiscate, iar conducătorul auto a fost amendat cu 35.000 lei.

Şi un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, a identificat pe un drum forestier de pe raza localităţii Lupcina, un autoturism de teren înmatriculat în Anglia, în interiorul căruia s-a observat o cantitate mare de ţigări de contrabandă. Imediat s-au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, iar autoturismul a fost dus la sediul sectorului, unde în urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 6.300 pachete marca Marble, provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 73.710 lei a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 4.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, în continuare făcându-se verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă