10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMarcel Ciolacu: Cum facem la mare, pui un poliţist la cinci şezlonguri?

Marcel Ciolacu: Cum facem la mare, pui un poliţist la cinci şezlonguri?

Marcel Ciolacu nu știe cum vor putea autoritățile să asigure respectarea noilor reguli impuse marți de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în contextul înmulțirii numărului de noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Închiderea teaselor după ora 23.00 a fost ironizată de liderul social-democrat într-o intervenție la TVR1: „”Noile interdicţii trebuiesc lămurite şi explicate, trebuiesc respectate, categoric. Dacă Guvernul şi specialiştii solicită să purtăm măşti şi în spaţiile deschise vom purta. De ce s-a ajuns aici este clar, au scăpat situaţia de sub control. Ceea ce nu înţeleg: am văzut că până la ora 23.00 există Covid, după ora 23.00 reacţionează mai moale. Nu înţeleg, după ora 23.00 se îmbată românii la terase şi nu mai respectă regulile? Nu înţeleg cum!”

În opinia sa este aproape imposibil să asiguri pe plajele rămase mult prea mici pentru zecile de mii de români care au ales să nu mai plece în destinații ca Grecia, Bulgaria și Turcia acea distanță minimă de siguranță de 2 metri.

”Dacă asupra patronului de restaurant poţi să iei măsuri că nu a închis, cum facem cu distanţarea pe plajă, la 2 metri? Pui un poliţist la cinci şezlonguri?”, întreabă Marcel Ciolacu, având grijă să spună că oamenii și-au pierdut încrederea atunci când i-au văzut pe membrii Guvernului cum stau în birou fără a respecta tocmai măsurile impuse în lupta cu noul coronavirus.

Potrivit ultimei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, terasele ar trebui să fie închise în intervalul orar 23.00 – 6.00 iar pe plaje la o distanță mai mică de 2 metri pot sta doar membrii unei familii (incluzând aici copii, părinți, frați, surori ori bunici). Aceeași distanță minimă ar trebui păstrată și atunci când te afli în mare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă