11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMarea Neagră din nou loc de confruntare strategică. Ce exerciții face Rusia

Marea Neagră din nou loc de confruntare strategică. Ce exerciții face Rusia

“Nave ale Flotei Mării Negre efectuează trageri cu sisteme de artilerie, în cadrul verificărilor privind nivelul de pregătire”, a comunicat Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

La exerciţii participă fregata Amiral Makarov, distrugătoarele Graivoron şi Vishni Volochek, nava aerostatică Samum, nava antimine Ivan Golubeţ, vase de asalt, dar şi avioane şi elicoptere ale Flotei Mării Negre.

Exerciţiile au loc în contextul în care în Marea Neagră ar urma să ajungă miercuri două nave militare americane, probabil distrugătoarele USS Donald Cook şi USS Roosevelt.

Operaţiunile navale intervin în contextul amplificării tensiunilor militare în estul Ucrainei.

Rusia a cerut marţi Statelor Unite să nu trimită nave în apropiere de Crimeea şi de coastele ruse ale Mării Negre. “Am avertizat SUA să stea departe de Crimeea şi de coastele ruse ale Mării Negre, pentru binele lor”, a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agenţia Tass.

Statele Unite au comunicat că operaţiunile navale din Marea Neagră sunt misiuni “de rutină” efectuate prin respectarea Convenţiei Montreux.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat marţi, într-o conversaţie cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, angajamentul de a susţine suveranitatea Ucrainei şi a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a propus omologului său american, Joseph Biden, soluţii politice pentru depăşirea crizei din Ucraina, a anunţat Kremlinul.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă