21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMarine Le Pen are de restituit 300.000 de euro Parlamentului European

Marine Le Pen are de restituit 300.000 de euro Parlamentului European

Într-o hotărâre datată marţi, după care AFP a văzut o copie joi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) respinge recursul lui Le Pen vizând o hotărâre pronunţată în iunie 2018 – ultima etapă a acestei proceduri la nivel european.

”Pute. Nimeni nu e prost”, a răspuns prin SMS Marine Le Pen, contactată de AFP pe tema acestei decizii.

Preşedinta Rassemblement National (RN, extremă dreapta, fostul FN) a anunţat acest recurs în urma hotărârii tribunalului UE de la 19 iunie 2018, care confirma rambursarea celor aproximativ 300.000 de euro într-un dosar care face totodată obiectul unei proceduri judiciare în Franţa.

Ea cerea anularea acestei hotărâri.

Tribunalul stabilea atunci că Marine Le Pen ”nu a fost în msură să demonstreze că asistenta sa efectua efectiv sarcini pentru ea”, la un an şi jumătate după hotărârea PE de a proceda la această recuperare.

Rambursarea vizează folosirea lui Catherine Griset ca asistentă parlamentară de la sfârşitul lui 2010 la începutul lui 2016. Şefă de cabinet a lui Marine Le Pen din 2015, ea este în prezent numărul zece pe lista RN în alegerile europene.

Într-un caz asemănător, PE îi reclamă lui Marine Le Pen aproximativ 40.000 de euro, cu privire la folosirea unei gărzi de corp ca asistent.

În ambele cazuri, instituţia se bazează pe o anchetă a Oficiului Antifraudă al UE OLAF.

Reţinerile efectuate înainte de plecarea lui Marine Le Pen din PE, în 2017, au permis recuperarea a aproximativ 60.000 de euro, potrivit unei surse parlamentare.

În vederea recuperării restului sumei, PE contează pe o continuare a procedurii aflate în curs în justiţia franceză, în care s-a introdus ca parte civilă.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă