Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marine Le Pen are de restituit 300.000 de euro Parlamentului European

Marine Le Pen are de restituit 300.000 de euro Parlamentului European

Justiţia europeană a respins un recurs al lui Marine Le Pen, care contesta din nou rambursarea sumei de aproape 300.000 de euro Parlamentului European (PE), din cauza folosirii îndoielnice a unei asistente, pe când şefa extremei drepte franceze era eurodeputată, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

Într-o hotărâre datată marţi, după care AFP a văzut o copie joi, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) respinge recursul lui Le Pen vizând o hotărâre pronunţată în iunie 2018 - ultima etapă a acestei proceduri la nivel european.

”Pute. Nimeni nu e prost”, a răspuns prin SMS Marine Le Pen, contactată de AFP pe tema acestei decizii.

Preşedinta Rassemblement National (RN, extremă dreapta, fostul FN) a anunţat acest recurs în urma hotărârii tribunalului UE de la 19 iunie 2018, care confirma rambursarea celor aproximativ 300.000 de euro într-un dosar care face totodată obiectul unei proceduri judiciare în Franţa.

Ea cerea anularea acestei hotărâri.

Tribunalul stabilea atunci că Marine Le Pen ”nu a fost în msură să demonstreze că asistenta sa efectua efectiv sarcini pentru ea”, la un an şi jumătate după hotărârea PE de a proceda la această recuperare.

Rambursarea vizează folosirea lui Catherine Griset ca asistentă parlamentară de la sfârşitul lui 2010 la începutul lui 2016. Şefă de cabinet a lui Marine Le Pen din 2015, ea este în prezent numărul zece pe lista RN în alegerile europene.

Într-un caz asemănător, PE îi reclamă lui Marine Le Pen aproximativ 40.000 de euro, cu privire la folosirea unei gărzi de corp ca asistent.

În ambele cazuri, instituţia se bazează pe o anchetă a Oficiului Antifraudă al UE OLAF.

Reţinerile efectuate înainte de plecarea lui Marine Le Pen din PE, în 2017, au permis recuperarea a aproximativ 60.000 de euro, potrivit unei surse parlamentare.

În vederea recuperării restului sumei, PE contează pe o continuare a procedurii aflate în curs în justiţia franceză, în care s-a introdus ca parte civilă.

Comentarii

loading...