18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMasca de protecție este obligatorie în Tulcea începând de vineri

Masca de protecție este obligatorie în Tulcea începând de vineri

Instituția Prefectului Tulcea a anunțat că începând de vineri, 7 august, și până în 20 august, masca de protecție trebuie purtată în zonele aglomerate cum ar fi stațiile de autobuz, piețele agroalimentare, oboare ori pelerinaje. Pentru a evita aglomerările, instiuția a recomandat Primăriilor să nu organizeze ori să autorizeze manifestări publice de genul Ziua localității ori întruniri pre-electorale.

„În perioada 7 august, ora 00.00 – 20 august, ora 24, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe, târguri, oboare, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice din localităţile Niculiţel şi Cerna.

Masca de protecţie devine obligatorie şi în pieţele agroalimentare din municipiul Tulcea (Piaţa Nouă (Piaţa Sf.Gheorghe), Piaţa Vest, Piaţa Veche şi Piaţa din Cartier E3), zilnic, în între orele 08.00-18.00; în oraşul Babadag, în zilele de joi şi duminică, între orele 07.00-12.00; iar în celelalte unităţi administrativ-teritoriale, zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00.”, au anunțat cei de la Instituția Prefectului Tulcea, citați de News.ro.

Nu scapă de purtarea obligatorie a măștii nici persoanele care formează grupuri mai mari de 6 persoane pe Faleza municipiului Tulcea, o atracție atât pentru localnici cât și pentru turiștii aflați în tranzit. Măsura se aplică în zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, între orele 09.00-14.00 şi 18.00-21.00. De asemenea masca trebuie purtată și în parcurile din municipiul Tulcea dar și în centrul orașului Babadag.

Masca se va purta și la nunţi, botezuri, pomeni, la slujbele religioase care se desfăşoară atât în interiorul, cât şi în afara lăcaşurilor de cult (curţile şi perimetrele exterioare ale acestora), cu respectarea regulilor de distanţare fizică între enoriaşi.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă