15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMăsuri drastice la Vodafone pentru reducerea datoriilor

Măsuri drastice la Vodafone pentru reducerea datoriilor

Măsura este parte a planurilor sale și va fi pusă în aplicare după ce Read va prelua cârma companiei, luna viitoare, potrivit mobileworldlive.com.

În comentariile făcute la o conferință din New York, Nick Read a declarat că vânzarea activelor de tipul turn de comunicații ale companiei era dependentă de obținerea unui acord potrivit. Vodafone deține 110.000 de turnuri în întreaga Europă, dintre care 55.000 sunt controlate direct de operator și sunt evaluate la aproximativ 12 miliarde de euro, potrivit Financial Times, citând estimările Barclays Bank.

În afară de o grămadă mare de datorii, rezultatele companiei din primul trimestru din 2018 nu au reușit să impresioneze, veniturile fiind în scădere cu 4,9%, în mare parte datorită creșterii concurenței întâlnite în Spania și Italia.

Performanța sa slabă a avut un impact major asupra prețului acțiunilor, care a scăzut cu o cincime în ultimul an. Performanțele sporite la capitolul cheltuieli cu salariile și vânzările de active ar urma să contribuie la reducerea datoriilor, fiind vorba de un efort de reducere a costurilor de 8 miliarde de euro pentru centrele sale de servicii. Acest lucru va face ca compania să reducă 1.700 de locuri de muncă în centrele de servicii comune din Egipt, India și România în acest an, aproximativ 8% din întreaga forță de muncă pentru acea parte a afacerii.

Strategia va implica, de asemenea, revizuirea serviciilor pentru clienți, a tehnologiilor și a operațiunilor, deoarece funcțiile back office vor fi preluate de “roboți”, a declarat Read.

Cele mai citite

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă