17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMCIN finanţează cu 56 milioane de lei Biblioteca digitală a României

MCIN finanţează cu 56 milioane de lei Biblioteca digitală a României

„E-cultura: Biblioteca digitală a României” are un buget total de 53.242.265,32 de lei şi este finanţat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate.

Proiectul vizează digitalizarea patrimoniului cultural cu ajutorul tehnologiilor IT actuale, astfel încât „moştenirea culturală naţională să poată fi păstrată, promovată şi transmisă generaţiilor viitoare”.

Vor fi digitizate şi expuse în Biblioteca Digitală a României un număr de 550.000 de resurse culturale, va fi creată o platformă informatică de tip bibliotecă digitală şi catalog partajat (culturalia.ro) şi nu în ultimul rând, vor fi digitalizate şi furnizate către europeana.eu aproximativ 200.000 de resurse culturale, transmite ministerul.

Proiectul va fi implementat de Unitatea de Management a Proiectului (UMP) şi va implica 29 de instituţii din România, printre care 19 muzee, 5 biblioteci, Arhiva Naţională de Filme, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Institutul Naţional al Patrimoniului. Durata de implementare este de 36 de luni.  

„Monumente istorice – planificare strategică şi politici publice optimizate” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă. Cu o valoare totală de 2.990.000 de lei, proiectul propune două linii de acţiune ce vizează elaborarea Codului patrimoniului cultural, respectiv a Strategiei naţionale privind protejarea monumentelor istorice.

Proiectul va fi implementat de UMP în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) şi va avea o durată de 26 de luni.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă