15 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Medic: Dacă ar fi să fac o radiografie serviciului de urgenţă, l-aş declara bolnav

Medicul afirmă că în Urgenţă se tratează un pacient la fiecare cinci-şase minute, ceea ce nu este ”omeneşte normal” şi poate afecta deciziile medicale.

”Lumea nu mai are bunul simt de altădată, cel puţin în serviciul de urgenţă. În fiecare tură simt cum sănătatea personalului este afectată de stresul şi epuizarea determinată de volumul mare de muncă şi de cadre insuficiente. Este o presiune maximă, mai ales când simultan vin 2-3 ambulanţe, când paturile sunt pline şi nu ştii cum să mai roteşti pacienţii, ţinând cont de gravitatea lor, când în triaj creşte starea de nervozitate a celor care aşteaptă să fie consultaţi, când…”, a scris medicul Alina Martău pe Facebook.

Aceasta explică faptul că  nu este omeneşte normal ”să examinezi, să investighezi, să tratezi în medie 150 – 170 de pacienţi în 12 ore în 2-3 medici”.

”1 pacient la 5-6 minute. Fiecare caz are particularităţile lui, iar timpul scurt poate afecta deciziile medicale. Succedarea urgenţelor într-un ritm alert creează nemulţumiri în rândul non urgentelor, care devin agresive şi încep cu ameninţări şi expresii jignitoare la adresa personalului medical”, a mai scris medicul.

Alina Martău consideră că, ”dacă legislaţia privind adresabilitate la camerele de gardă nu se schimbă, dacă medicina primară nu reuşeşte să mai stopeze acest exod, dacă persoanele aflate sub influenţa alcoolului ar fi puse să plătească, dacă cei agresionaţi fără leziuni majore ar avea mai multă răbdare, poate s-ar mai dezaglomera spitalele”.

”În prezent, dacă ar fi să fac o radiografie serviciului de urgenţă, l-aş declara bolnav. Tratamentul e simplu: modificarea legii sănătăţii. Viaţa are prioritate!”, a mai scris medicul.

Ultima oră
Pe aceeași temă