9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMedic stomatolog din Neamţ, reţinut pentru trafic de droguri

Medic stomatolog din Neamţ, reţinut pentru trafic de droguri

Potrivit anchetatorilor, Andrei Minea, zis “Doctorul”, a vândut droguri de risc şi mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD sau haşiş, în comuna Tazlău, către consumatori din zonă sau din municipiul Piatra Neamţ.

În urma cercetărilor a rezultat că drogurile erau achiziţionate de pe Internet, prin intermediul unei platformei de căutare.

”Inculpatul, prin intermediul unui program instalat pe calculator, accesa platforma şi efectua comenzi online de droguri de risc şi mare risc. Un vânzător virtual prelua comanda şi stabilea preţul de comercializare, după care inculpatul efectua plata cu cardul bancar, moneda naţională fiind automat convertită în monedă virtuală. Expedierea plicului care conţinea drogurile de risc sau de mare risc era făcută din străinătate, la adresa expeditorului fiind menţionat un hotel sau o altă locaţie publică”, arată într-un comunicat procurorii DIICOT.

Conform acestora, la fiecare comandă, bărbatul cerea 30-40 de grame de amfetamină, 20-30 de comprimate de ecstasy, cinci timbre impregnate cu LSD şi 10-15 grame de haşiş sau canabis, plătind suma de 500 de lei, în echivalentul monedelor virtuale.

“În perioada 2016-2018, inculpatul a plasat pe această platformă circa 34 de comenzi pentru droguri de risc şi mare risc, droguri pe care le primea acasă, în plic, prin intermediul unui serviciu poştal. În perioada 2016 – 2018, inculpatul Minea Andrei a introdus în ţară, în mod ilegal, circa 70-100 de timbre impregnate cu LSD, circa 1.020 de tablete de ecstasy, aproximativ 1.320 de grame de amfetamină şi 500 de grame canabis şi haşiş”, au adăugat anchetatorii.

Minea Andrei a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, procurorii au mai menţionat că, la percheziţiile efectuate la reşedinţa suspectului şi la un cabinet stomatologic din localitate, unde acesta îşi desfăşura activitatea, au fost găsite şi ridicate mai multe ţiple conţinând un praf de culoare albă, patru doze tip timbre de hârtie, un cântar electronic, două râşniţe metalice şi 70 de punguţe cu sistem de închidere ziplok, ce aveau urme de materie vegetală. Mai mult, au fost ridicate mai multe plicuri expediate din străinătate pe numele suspectului care proveneau de la drogurile introduse în ţară prin intermediul serviciului poştal.

Surse locale afirmă că Andrei Minea este medic stomatolog.

Cele mai citite

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă