11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMedicul Gheorghe Burnei, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

Medicul Gheorghe Burnei, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

El a fost acuzat de procurori că ar fi luat mită de 22 de ori, aproape 40.000 de lei și 3.250 de euro, de la părinții copiilor pe care i-a operat sau i-a consultat la Spitalul ”Marie Curie”.

De asemenea, judecătorii i-au interzis lui Burnei dreptul de a exercita profesia de medic în sistemul public de sănătate și i-au confiscat 3.250 Euro şi 21.800 lei.

Medicul Burnei poate face apel.

Burnei a fost pus sub învinuire pe 11 decembrie 2016, iar după șase luni, dosarul a ajuns în instanță. În primă fază Burnei a fost plasat în arest la domiciliu, iar ulterior Curtea de Apel București i-a înlocuit măsura cu controlul judiciar, cu interdicția să profeseze la spitale de stat și să părăsească ţara.

La începutul anchetei au existat suspiciuni că Gheorghe Burnei a făcut experimente neautorizate pe copii și că ar fi folosit la operații atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale confecţionate artizanal, însă în final medicul a fost trimis în judecată doar pentru luare de mită, iar dosarul privind acuzații de malpraxis a rămas în instrumentare la Parchetul Capitalei.

Procurorii îl acuză pe Gheorghe Burnei că, în perioada mai-decembrie 2016, a luat mită 3.250 de euro și aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinți. Mita ar fi fost primită de Burnei fie direct, dacă sumele erau mai mici, fie sub formă de donații sau sponsorizări, dacă cererile acestuia se ridicau la sume mari în euro. Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți.

Minuta ședinței de judecată:

Condamnă pe inculpatul BURNEI GHEORGHE (cu date) la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (21 acte materiale).

Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea următoarelor drepturi pe o perioadă de 5 (cinci) ani: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public

Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C. pen., a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară (pedeapsa accesorie se va executa în măsura în care se va dispune revocarea sau anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei).

Aplică inculpatului pedeapsa complementară a publicării hotărârii definitive de condamnare pe cheltuiala proprie.

Pe lângă pedeapsa principală de 3 ani închisoare stabilită prin prezenta, pedeapsa amenzii într-un număr de 300 zile-amendă şi stabileşte suma corespunzătoare unei zile amendă la 500 lei, inculpatul Burnei Gheorghe având de plătit statului suma de 150.000 lei cu titlu de amendă.

Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului obligaţia de a frecventa un număr de două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile la una dintre următoarele două entităţi: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 şi Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

Confisca de la inculpatul Burnei Gheorghe sumele de 3250 Euro şi 21.800 lei.

Menţine măsurile asiguratorii instituite şi extinde măsurile asiguratorii şi în scopul garantării executării pedepsei amenzii penale în cuantum de 150.000 lei aplicată inculpatului prin prezenta hotărâre.

Ridică măsurile asiguratorii instituite cu privire la următoarele conturi bancare aparţinând inc. Burnei Gheorghe: ……………
Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Pronunţată în şedinţa publică, azi, 16.12.2019.

Cele mai citite

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă