9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMediul de afaceri cere demisia ministrului Economiei din cauza START-UP NATION

Mediul de afaceri cere demisia ministrului Economiei din cauza START-UP NATION

„Nu are absolut niciun sens si nicio logică, ca în criza economică și sanitară în care ne aflăm, când INS-ul anunță peste 471.000 de șomeri în luna octombrie, noi să oprim și să blocăm cel mai mare program care stimulează scăderea ratei șomajului, prin crearea a zeci de mii de locuri de muncă și care are o contribuție importantă la creșterea economică pe termen mediu. Atat noi, Asociația Europeană a Tinerilor Întreprinzători, Consiliul pentru IMM-uri și alte organizații din mediul de afaceri, ale caror demersuri le susținem, am arătat în mai multe rânduri că acesta este un program foarte important care are capacitatea să contribuie la reducerea efectelor pandemiei și la creștere economică.”, susține Marius Todos, președintele Asociației Conseil en Entreprise.

Reacția vine ca urmare a anunțului făcut de Virgil Popescu, ministrul Economiei, că nu va mai fi lansat programul START-UP NATION / STAR-TECH INOVATION în luna noiembrie. Amânarea lansării programului a fost justificată de criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus.

„Afirmația domnului ministru Virgil Popescu, cum că din cauza pandemiei Guvernul nu lansează programul START-UP NATION, nu are absolut niciun fundament logic sau economic și este doar un pretext. Știm bine că de fapt, motivele care stau la baza refuzului Guvernului de a lansa acest program, sunt de ordin politic. Cele două ediții ale programului START-UP NATION, au fost implementate cu mare succes de fostele guvernari ale PSD și de aceea, ministrul economiei a blocat programul și refuză să lanseze o nouă ediție.”, a adăugat Marius Todos.

În precedentele două ediții ale START-UP NATION 17.300 antreprenori au demarat noi activități economice și au creat peste 64.000 locuri de muncă.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă