Mehedinţi: Ştefan Popa Popa's a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare

Mehedinţi: Ştefan Popa Popa's a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare

Ştefan Popa Popa's a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, marţi, în urma şedinţei ordinare a Consiliului local, după declaraţii considerate defăimătoare făcute recent în mass-media, la adresa oltenilor.

Rl online 0 comentarii

"Consiliul Local Drobeta Turnu Severin i-a retras titlul de cetăţean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa's. Iniţial, am realizat un sondaj pe o pagină de socializare printre cetăţenii municipiului, iar 91% dintre respondenţi au transmis clar că trebuie să i se retragă titlul. Decizia lor a fost transpusă mai apoi de consilierii locali PNL într-un proiect de hotărâre, care a fost adoptat în această şedinţă. Este un semnal pe care l-am dat, pentru că nu tolerăm jigniri. Cu părere de rău, trebuie să spunem că declaraţiile domnului Ştefan Popa Popa's ne-au surprins într-un mod neplăcut. Am fost chiar revoltaţi şi nu înţelegem cum un om care trăieşte într-un spaţiu multietnic şi multicultural de excepţie poate să facă asemenea declaraţii revoltătoare", a declarat marţi, pentru Agerpres, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu.

Invitat fiind recent la o emisiune, Ştefan Popa Popa's a făcut mai multe afirmaţii considerate defăimătoare la adresa oltenilor. Printre altele, i-a numit "ciurucuri" şi a afirmat că "la ora actuală, Timişoara a fost invadată de olteni".

Totodată, în aceeaşi şedinţă, consilierii locali din Drobeta Turnu Severin au votat şi pentru schimbarea denumirii sălii "Ştefan Popa Popa's" a Palatului Culturii Teodor Costescu. Aceasta se va numi, de acum, Sala "Gheorghe Anghel", după celebrul sculptor, originar din municipiu.

Comentarii

loading...